Abonements

 

Latvijas Nacionālais teātris 106. sezonas abonementā piedāvā 4 Lielās zāles jauniestudējumus un 8 abonementus – Pirmizrāžu karti, Zelta, 1., 2., 3., 4., 5. un 6. abonementu. Abonementu vietu izkārtojumus zālē ir pēc šaha dēlīša principa un vietas pieejamas gan parterā, gan pirmajā balkonā.

Abonementu maiņa notiks no 2024. gada 21. maija līdz 21. jūnijam tikai Latvijas Nacionālā teātra kasē. Ja 105. sezonas abonementu iegādājāties digitāli, 21. maijā e-pasta vēstulē no “Biļešu paradīzes” saņemsiet rēķinu par 106. sezonas abonementu. Lūdzam to apmaksāt līdz 21. jūnijam. Teātra kasē 106. sezonas abonementa karti varēsiet iegūt gan fiziskā formātā, gan digitāli.

Abonementu cenas: €140; €115; €90; €70

Pirmizrāžu kartes cenas: €200; €150


106. SEZONĀ PLĀNOTAS 4 ABONEMENTA IZRĀDES


Alberts Bels “Cilvēki laivās”, režisore Inese Mičule, pirmizrāde septembrī

Alberta Bela romāns “Cilvēki laivās” par kuršiem, kas apdzīvo Kuršu mari un ko vārda tiešā nozīmē aprij Sventes kāpa, bet netiešā – blakus dzīvojošie, bagātākie un izglītotākie prūši, tiek uzskatīts par vienu no jaudīgākajiem darbiem latviešu literatūrā. Līdz šim autors nebija devis atļauju tā iestudēšanai, bet nu pienācis laiks, kad šis darbs kļuvis vēl aktuālāks, nekā tad, kad tika sarakstīts. Kā izdzīvot mazai tautai starp lielām tautām, ja mūsos cīnās seni aizspriedumi ar modernu māņticību, racionāli priekšlikumi ar iracionālām aizdomām, personiskā labklājība ar nolemtību trūkumam.

Inese Mičule ar pēdējo gadu darbiem pārliecinoši iekļāvusies labāko režisoru skaitā, par ko liecina arī nule piešķirtā Smiļģa balva, tāpēc gaidām viņas debiju uz mūsu lielās skatuves.

 

Frensiss Skots Ficdžeralds “Lieliskais Getsbijs”, režisore Indra Roga, pirmizrāde decembrī

Frensisa Skota Ficdžeralda “Lieliskais Getsbijs” pirmizrādi piedzīvos gada tumšākajā laikā, tāpēc tas iecerēts kā gaišākais iestudējums visā sezonā – teātris uzmirdzēs ar dzīvo mūziku, cirka elementiem un grezniem tērpiem, un Jēkaba Reiņa Getsbijs mēģinās īstenot sapni par skaistu dzīvi, kurā viņš ir noteicējs – gan par to, kādi cilvēki pulcējas viņa namā, gan to, kurai sievietei būs viņu mīlēt.

Par režisores Indras Rogas talantu sarīkot uz skatuves krāšņu uguņošanu, sagriežot visus īstā dzīves virpulī, jau sen nevienam nav nekādu šaubu. Pēc “Klūgu mūka” vērienīgā inscenējuma Indra Roga atgriežas mūsu teātrī.

 

Lī Hols un Padafijs Čajevskis “Nacionālais kanāls”, režisors Matīss Kaža, pirmizrāde martā

Lī Hola un Padija Čajefska luga mūs pārceļ uz otru Amerikas krastu, bet patiesībā – uz mūsu katra mājām, jo runa ir par televīzijas kanālu, kurā mēs visi esam notverti. Šis darbs Nacionālā teātra repertuārā šķiet ne mazāk svarīgs par latviešu autoru darbiem, jo runā par teātra lielāko konkurentu un konkurents ir labi jāpazīst. Manipuācija ar cilvēku prātu un instinktiem, īstas ziņas un viltus ziņas, notikumi otrā pasaules malā, kas ar televīzijas starpniecību ik vakaru nonāk tavā redzes lokā, un nauda, kas nepazīst morāli.

Izrādes režisors Matīss Kaža šobrīd labi pazīstams kino pasaulē, izglītību guvis Amerikā, mediju vidē jūtas kā zivs ūdenī un pagājušajā sezonā sekmīgi debitējis teātrī tieši Nacionālajā, Jaunajā zālē iestudējot izrādi “Maigā vara”.

 

Rutku Tēvs “Dumpīgā Rīga”, režisors Klāvs Mellis, pirmizrāde aprīlī

Rutku Tēva “Dumpīgā Rīga” ir darbs, kas mūsu repertuārā parādās labai atpūtai, jo tajā ir viss – krimināldrāmas elementi, mīlas intriga, pašu vēsture, neticamas pārvērtības, samainīti līķi, alķīmijas eksperimenti, un visbeidzot – atbilde tiem, kas īsti nesaprot, kad un kā radās jaunais kalendārs un kur palika vecais. Proti, darbības laiks ir 1582. gada pavasaris, kad Rīgā ierodas poļu karalis Stefans Batorijs, viņu sagaida Rīgas rātes kungi un uzstājas Rīgas Doma skolas audzēkņi.

Pie kalendāru nemieriem, pielāgojot tos teātra skatuvei, ķersies režisors Klāvs Mellis – cilvēks ar nevainojamu humora izjūtu un interesi par latviešu nacionālajām īpatnībām.

IEGUVUMI:

  • Iespēja vienam no pirmajiem redzēt jaunākās izrādes.
  • Garantēta sēdvietu izvēle (iespēja saglabāt esošās sēdvietas vai izvēlēties citas no pieejamajām sēdvietām).
  • Iegādājoties abonementu, ietaupi 20% no biļešu cenas un nemaksā komisijas maksu.
  • Abonementā iekļauto jauniestudējumu programmiņas bez maksas.
  • Iespēja iegādāties jauno Skatītāja karti ar 50% atlaidi (jaunā Skatītāja karte nodrošina 20% atlaidi uz visām citām Nacionālā teātra izrādēm, 20% atlaidi teātra kafejnīcā, iespēju iegādāties biļetes dienu pirms vispārējās tirdzniecības sākuma un citas priekšrocības).

ABONEMENTA IEGĀDES UN IZMANTOŠANAS NOTEIKUMI


Ja rodas jautājumi, lūdzam zvanīt administratorēm (67006336 un 67006337) katru darba dienu no 10.00 līdz 16.00 vai rakstīt pardosana@teatris.lv. Repertuāra jautājumos lūdzam rakstīt literārajai konsultantei Ievai Strukai uz ieva.struka@teatris.lv.


105. sezonas abonementa īpašniekiem 20% atlaide divām biļetēm uz izrādēm “Heda Gablere. Atgriešanās” un “Bezkaunīgais vecis” (pirmizrāde 16. maijā).