2.jūnijā sākas biļešu iepriekšpārdošana SEPTEMBRIM un OKTOBRIM

Š.g. 2.jūnijā Latvijas Nacionālais teātris uzsāk biļešu iepriekšpārdošanu septembrim un oktobrim. Septembra mēneša Lielās zāles pirmizrāde Raiņa „Uguns un nakts” 11.septembrī, Aktieru zālē Eliota Heiza „Ceļā uz mājām” 19.septembrī un LMT Jaunajā zālē Bārnija Norisa „Ciemiņi” 23.septembrī.

Biļešu tirdzniecība internetā sākas tūlīt pēc pusnakts. Uz izrādēm “Ezeriņš” un “Antigone” no plkst. 9.00.

Raiņa „Uguns un nakts”Nacionālajā teātrī tiks iestudēts otro reizi, iepriekšējais iestudējums bija 1985.gadā Alfreda Jaunušana režijā. Šogad „Uguni un nakti” iestudēs režisors Viesturs Kairišs, kurš par topošo izrādi un Lāčplēša tēlu stāsta: „Viņam bija tikai viens ienaidnieks – viņš pats, viņam vajadzēja uzvarēt tikai vienā kaujā – pašam ar sevi. Un veikt vertikālo transcendenci – mainīties uz augšu. To viņš nespēja. Un tomēr – varbūt šī mūžīgā cīņa ir labākais, kas ar Lāčplēsi varēja notikt. Par labo un ļauno, par cīņu, kas nekad nevar būt uzvarēta, bet, kas viegli var tikt zaudēta.”

Galvenajās lomās: Lāčplēsis – Uldis Anže, Spīdola – Guna Zariņa, Laimdota – Maija Doveika, Kangars – Gundars Grasbergs. Lomās: Arturs Krūzkops, Kaspars Dumburs, Astrīda Kairiša, Juris Lisners, Jānis Skanis, Ģirts Jakovļevs, Uldis Norenbergs, Madara Botmane, Agnese Cīrule, Ance Kukule, Kaspars Aniņš, Kristians Kareļins, Artis Drozdovs. Scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, DJ Monsta muzikālais noformējums.

Eliota Heiza „Ceļā uz mājām”iestudēs Dāvis Auškāps. Izrāde asprātīgā formātā piedāvās mūsdienu ģimenes problēmu koncentrātu: autoritātes trūkums, dzimuma lomu (ne)sadalījums, “skeleti skapjos”, bojāto telefonu komunikācija, mīlestības trūkums, aizvainojums, dalījums mīļajos/nemīļajos utt.

Lomās: Ilze Rudolfa, Voldemārs Šoriņš, Līga Zeļģe, Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis.

Bārnija Norisa luga „Ciemiņi”ir himna mīlestībai mūža garumā. Jaunais britu dramaturgs to veltījis saviem vecvecākiem, kas nodzīvojuši kopā 70 (!) gadus.

Stāsts par pēdējām nedēļām gados veca pāra dzīvē, ko viņiem vēl atvēlēts pavadīt kopā viņu lauku saimniecībā. Tas ir stāsts par novecošanu un rūpēm, par lauku dzīvi mūsdienu Anglijas dienvidos, par paaudžu atsvešināšanos un klusēšanu, bet pāri visam – par mīlestību.

Izrādes režisore Ināra Slucka, lomās: Lolita Cauka, Uldis Dumpis, Anta Aizupe, Jānis Vimba.